intensivkurs körkort med boende

Tveka inte på att ta körkort

Tveka inte på att ta körkort

editorial

Tveka inte på att ta körkort

Det skadar aldrig att ha körkort. Så sa min mor till mig när hon mer eller mindre tvingade mig att skaffa körkort när det var dags för mig att börja jobba efter gymnasiet. Och jag är verkligen glad att hon gjorde det, för om det inte hade varit för denna knuff hade jag förmodligen fortsatt att skjuta upp körkortet tills det var för sent.

Att ta körkort i Sverige är inte så komplicerat som man kan tro. Beroende på vilken typ av fordon du vill köra finns det olika typer av körkort tillgängliga. Om du vill köra bil måste du skaffa ett B-körkort. Detta körkort gäller för både bilar och motorcyklar med en motor på högst 50 cc. För större fordon som lastbilar och bussar behöver du ett C- eller D-körkort. En viktig detalj är att du måste vara 18 år för att kunna ta körkort.

Kostnaden för att ta körkort i Sverige varierar beroende på vilken typ av körkort du har och var du utbildar dig. Generellt sett kostar ett B-körkort mellan 5 000 och 7 000 kronor. Kostnaden för en C- eller D-licens är något högre, vanligtvis runt 7 000-10 000 SEK.

intensivkurs körkort med boende

Intensivkurs körkort med boende

Tiden det tar att ta körkortet varierar också beroende på vilken typ av körkort du har och vilken typ av kurs du läser. Många körskolor erbjuder intensivkurser där du kan ta körkort inom en vecka, och nu finns det även körskolor som erbjuder intensivkurser med boende. Perfekt för folk som kanske lämnat landet men som ändå vill ta sitt körkort i Sverige.

Silverstadens Trafikskola är ett företag som erbjuder en sådan lösning. Inte för all städer i Sverige men för de största i vart fall.

Sammanfattningsvis att ta körkort i Sverige är inte så komplicerat eller dyrt som du kanske tror. Så om du funderar på att göra det, se till att kolla upp dina alternativ och hitta det som passar dig bäst. Du kommer att bli glad att du gjorde det!