Alla är värda en massage

Alla är värda en massage

Alla är värda en massage

Det är viktigt att i dagens samhälle, där allt går så fort, ibland stanna upp och känna efter hur man mår. Nuförtiden talas det mycket om psykisk ohälsa, vilket såklart är bra, men vi består också av en kropp som får ta mycket stryk. En massage kan faktiskt hjälpa både ditt psykiska och fysiska mående. Framförallt är massage nyttigt för musklerna, men man ska inte underskatta den avkoppling för själen som en massage innebär. Att en halvtimme, eller möjligtvis en timme, kunna släppa alla vardagens åtaganden för att koppla av och känna lugnet sprida sig är alla värda att få göra då och då.  

 

Fördelar med massage

Det finns många fördelar med massage. Först och främst ökar massage blodcirkulationen i musklerna, vilket kan hjälpa att förebygga skador i musklerna. Dessutom är massage effektiv om man råkat ut för en muskelskada, då massage förkortar muskelns läkeprocess. En annan vanlig åkomma är att få en “knuta” i en muskel; då är massage den perfekta lösningen eftersom det är en mirakelkur mot muskelknutar. Utöver att massagen är bra för musklerna skänker den även ett lugn som sprider sig i hela kroppen. Är stressen ständigt närvarande i livet kan en massage bidra med lite avkoppling för själen.  

 

 

Olika typer av massage 

Utbudet av olika massagetyper är stort. Ena gången är man kanske sugen på en oljemassage, medan man en annan gång är sugen på en fotmassage. Man kan också välja hur länge man vill bli masserad. Oftast erbjuds massage i 30 minuter, 60 minuter eller 90 minuter. Är det kallt ute och man känner sig frusen kan en varm oljemassage vara ett trevligt alternativ. I Malmö finns Aiyara Thai Wellnes som har ett stort utbud av olika massagetyper, bland annat hot oil massage. Andra typer av massage är thaimassage, örtmassage och aromamassage – det finns alltså något för alla.