Anlita en advokat

Anlita en advokat

Anlita en advokat

Det kan finnas flera olika tillfällen i livet då du kan behöva hjälp av en advokat. Det kanske gäller en skilsmässa och därpå en vårdnadstvist? Eller kanske hjälp att få asyl när du flytt från ditt hemland? När man tänker på en advokat, tänker man kanske automatiskt även på en rättegång och det kan kännas läskigt. Men det man skall komma ihåg är att det inte enbart är vid tillfället för rättegången som advokaten arbetar och hjälper dig, utan även innan. Dels såklart för att förbereda inför rättegången, men även med att ge rådgivning till dig. Advokaten förbereder dig och ser till så att du känner dig införstådd med den rättsliga processen.

 

Arbetsområden för en advokat

Det finns många olika förklaringar till varför du kan behöva hjälp av en person som är juristutbildad, och en advokat kan arbeta med och hjälpa till inom många olika områden. Några exempel är konsumenträtt, medling, brottmål, familjerätt, bodelning samt migrations- och asylrätt. Bor du i närheten av, och behöver en jurist i Göteborg? Då kan förslagsvis Advokatfirman Ottosson & Pakas AB vara något för dig. De erbjuder alla tjänster som tidigare nämnts här i texten.

 

 

Har man verkligen råd?

Hur ska man ha råd? Detta är en fråga många kanske funderar över och som gör att de drar sig för att anlita en advokat, men faktum är att det finns hjälp att få. Kostnaden kan nämligen i vissa fall finansieras genom rättskydd och rättshjälp. Rättshjälp kan till exempel bli aktuellt vid ärenden som rör familjerätt. Kostnaden kan då för dig helt plötsligt sjunka till 40 % av den ursprungliga avgiften och ibland blir det till och med helt kostnadsfritt. Genom rättsskyddet får man hjälp via sin hemförsäkring och där är det självrisk som gäller. En bra advokatfirma hjälper dig att, om det är möjligt, ansöka om antingen rättshjälp eller rättsskydd.