Att starta bolag

Att starta bolag

Att starta bolag

När man startar bolag så är det ett flertal olika aspekter som ska tas i åtanke. Var ska bolaget finnas? Ska det vara på en fysisk plats eller online? Och även där finns en mängd olika varianter att fundera på,  som om det ska vara en fysisk butik på en gård, en gågata eller i ett köpcentrum. En butik online som säljer via en hemsida, blogg eller Facebook-grupper mm. Vilken produkt ska säljas? Något egentillverkat, något någon annan tillverkat eller kanske en mellanhand för ett annat bolag, till exempel ett bolag från ett annat land. Ska företaget ens sälja produkter eller ska man sälja tjänster? Och väljer man tjänster så finns det också en uppsjö både fysiskt som online. Vem ska arbeta i företaget? Vilken typ av företag ska man välja? Ja, innan man ens startat företaget finns det tusentals olika beslut att ta.

 

 

Finansiering

 

Inte oväsentligt är hur företaget ska finansieras. Och det är ju så, att för att skaffa pengar krävs pengar. Även om du satsar på någon typ av tjänst så kommer det troligen krävas kapital för att få dig igång. Enbart det mest väsentliga som en dator och en telefon kostar pengar. Vissa typer av bolagstyper kostar också pengar att starta.

 

Kapitalanskaffning

 

Antingen du är i uppstart av ett företag eller du vill expandera, så krävs tillförsel av kapital. Du kanske satsar på att vara med i några av de tv-program där så kallade drakar är redo att investera. Eller så söker du mer konventionell hjälp att skaffa kapital. Söker man hjälp med kapitalanskaffning i Stockholm så finns det digra möjligheter att få hjälp på ett antal olika vis. Det finns företag som har goda kontakter med banker och finansinstitut såväl som nätverk av professionella investerare. Du kan därmed få hjälp på det vis som passar ditt företag.