Äventyret runt hörnet

Äventyret runt hörnet

Äventyret runt hörnet

Det börjar med ett djupt andetag innan gryningen ens har anlänt. Den där känslan av att livet är ett äventyr infinner sig, att världen finns där för dig – just dig – att upptäcka och njuta av.

De senaste årens allt ökande vandringstrend ser inte ut att tappa något momentum. Vi dras till unika upplevelser av den svenska floran och faunan som aldrig förr. Många ritar upp sina semesterplaner med rikets norra delar i åtanke. Fjällen med dess berg och jokkar lockar oss man ur huse.

Dock är det att göra sig själv en otjänst om man tänker att man måste göra en längre resa för att faktiskt vandra ”på riktigt”. Nej, det räcker med att ta sig till närmaste skog för att få en upplevelse som livar upp i själ och hjärta. Du behöver med andra ord inte jaga selfievänliga motiv uppe på Kebnekaise med mobil och kamerastativ i högsta hugg.
Det vackra väntar på dig på din egen bakgård.

Eftersom vi lever i ett land omgivet av skog är det bara att stega ut i närmaste sådan för att upptäcka att det finns hur mycket som helst att… upptäcka. Se såklart till att folk vet var du befinner dig och att du har en karta, kompass samt GPS om du är ovan att röra dig ute till skogs.
Det är lätt att gå vilse om man är i en tillräckligt stor skog och därför är det alltid prioritet på att du vet hur du tar dig hem innan du ger dig av.

Ett tips, om du är riktigt intresserad, är att gå en kurs i vildmarksliv för att bli ännu mer bekväm med att vistas i skogen. Om inte annat så är det en otroligt belönande känsla att veta hur man tänder en eld själv för att värma upp sig lite i vintervärdet.