Behöver du batterier till din hörapparat?

Behöver du batterier till din hörapparat?

Behöver du batterier till din hörapparat?

En hörapparat drivs normalt sätt av batterier. Du kan beställa batterier i samband med att du köper din hörapparat eller köpa dessa separat. Om batteriet gått sönder eller tagit slut kan du alltid beställa nya. Du kan köpa dina batterier till hörapparater på nätet. Sök efter batterier hörapparat på internet så kommer du hitta ett antal återförsäljare inom området. Det är troligtvis det enklaste sättet att få tag på batterier då inte alla vanliga butiker säljer just den typen av batterier. Hur lång livslängd batteriet har är svårt att säga då det varierar från person till person. Det handlar framförallt om hur mycket du använder din hörapparat.

 Hur du använder ditt batteri


Det finns olika typer av batterier till hörapparater men det vanligaste alternativet är ett zink-luftbatteri. Precis som namnet antyder så behöver batteriet syre för att aktiveras och startas upp. Det är dock enkelt att aktivera ditt nya batteri. Du gör helt enkelt så att du tar bort den omslutande skyddsplasten sedan behöver du vänta i minst en minut innan du sätter i batteriet i din hörapparat. Under den tiden har batteriet aktiveras av syret som finns i luften och det går nu att använda. Anledningen till att du måste vänta lite är just för att syret ska hinna tränga in i batteriet, annars kommer det verka som att det inte fungerar.Påverkan av batteriets livslängd


Förutom hur ofta du använder din hörapparat så finns det även andra aspekter som spelar in när det kommer till batteriets livslängd. Ytterligare en anledning kan vara vilken typ av hörapparat du har. En mer avancerad hörapparat kan dra mer ström, vilket i sin tur leder till att batteriet tar slut snabbare. Även temperatur och luftfuktighet kan spela in när det kommer till livslängd och hållbarhet. Om det exempelvis är väldigt kallt ute kan det påverka batteriet.