Eftertanke och kemtvätt kan göra din garderob mer hållbar

Eftertanke och kemtvätt kan göra din garderob mer hållbar

Ett hållbart tänk har de senaste åren spridit sig och börjat få fäste hos de allra flesta på ett eller annat sätt. Vi måste vårda den jord vi har och ett sätt att göra det på är att sluta handla en massa onödiga prylar och kläder. I och med att allt fler människor har fått högre inkomster har dessvärre även överkonsumtion blivit något av en sak som människor bara gör, för att de kan, utan att reflektera över vad det faktiskt gör med naturen.

Det finns olika grader av minimalism

Det finns dock många som har insett detta och därför valt att mer eller mindre konvertera till minimalismen. Att vara minimalist behöver inte betyda att du knappt får äga några saker alls utan människor anammar minimalismen på det sätt som fungerar bäst för dem, så även de kan dra sitt strå till stacken. Minimalism handlar främst om att göra medvetna köp vad det än gäller, inget onödigt ska in i hushållet och de saker som redan har en plats ska vårdas så att de går att använda så länge som möjligt. 

Kläder kan vara riktiga miljöbovar

Kläder är ett exempel på något som verkligen överkonsumeras i samhället, mycket tack vare alla olika trender som ständigt dyker upp. Man bör dock inte köpa trendiga plagg bara för att, utan det bästa är att endast följa trender som passar ens stil och som inefattar plagg som man faktiskt kommer att använda. Det finns också en uppfattning om att ifall man har färre saker så tar man bättre hand om de få man har.

Tvätta rätt och inte för ofta

För att kläder ska hålla bra är det viktigt att inte tvätta de i onödan och följa tvättråden. Står det att plagget ska kemtvättas är det säkrast att följa anvisningen. Att använda sig av kemtvätt kan därmed innebära en hållbarhetshandling som dessutom gör att man kommer undan billigare än om man varit tvungen att ersätta plagget med ett nytt.

För en erfaren, duktig och miljövänlig kemtvätt som går att boka direkt i mobilen gå in på https://www.eriksbergstvatten.se/tjanster/kemtvatt/.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *