Ett lyxigt spahotell i Dalarna kan ge dig ro

Ett lyxigt spahotell i Dalarna kan ge dig ro

Har du någonsin funderat på att besöka Dalarna? Kanske en spavistelse för att koppla av från vardagslunken? Då finns det ett fint hotell i Dalarna som du kan överväga att besöka.

När vardagen tränger sig på och det är dags att börja jobba efter en härlig och avkopplande semester, då kan det kännas tungt. Vetskapen om att vi går mot mörkare tider och att det är ett tag till nästa semester kan få den bästa att känna sig moloken. Ibland kan man behöva något att se fram emot när vardagen rullar på. Jobb, hobbyer, barn och kanske ett hus som ska skötas kan vara uttröttande. Hur skulle det kännas om du visste att du hade en weekend på ett spahotell inbokad? Bara tanken får dig att må bättre, eller hur?

 

Vistelsen på spahotell

Från Skåne i söder till nordligaste Norrland ligger det en mängd olika spahotell utspridda. Vart vill just du åka? Ystad, Dalarna eller norra Norrland, det är bara att välja. 

Ordet spa får nog de flesta att relatera till olika avkopplande behandlingar. Manikyr, pedikyr och ansiktsbehandling, vilken lyx! Kanske ett dopp i bubbelpoolen med ett glas champagne? Låter skönt och det finns en mängd ytterligare behandlingar som erbjuds på många spa. Massage och fangobad (bad i lera) är några exempel. Eller hur skulle det kännas att sticka ner fötterna i ett stim med fiskar som tar hand om dina fötter?

Gourmetmat och vackra hus

En spavistelse innebär dock mycket mer än bara behandlingar. Ofta är spahotell fina gamla byggnader, exempelvis herrgårdar i vackra omgivningar som ger en fin atmosfär att koppla av i. Man kan boka helpension (tre måltider om dagen) eller halvpension (frukost och middag). Eller helt enkelt välja själv, allt efter humör, om man vill äta på hotellets restaurang eller på något fint ställe i omgivningen.