Flugbindning för proffs i Göteborg

Flugbindning för proffs i Göteborg

Vill du ta ditt flugfiske till nästa nivå? Då kan det vara ett sätt att göra det, genom att börja binda dina egna flugor. Låter det lockande? Det är förståeligt, för det är något helt speciellt med att binda sina egna flugor som gör att vissa blir helt sålda på det. Många har egna arbetsstationer med mängder av material och allt annat som behövs inom utrustning, för att göra flugor i sitt hem.

Men vad är det då som är så speciellt med flugbindning? Går du in på en butik som säljer utrustning och material för flugbindning i Göteborg, så är det som att stiga in i en helt ny värld av färger och material. Flugbindning är i allra högsta grad en kreativ sysselsättning som lockar människor i alla åldrar. Och många är nog de som minns hur de har suttit och bundit flugor tillsammans med sina äldre släktingar, eller föräldrar.  

 

 

Flugor som passar för rätt fisk

Vad är då en fluga? Jo, det är den delen på fiskespöet som har till uppgift att locka till sig fisken. Därför är det också olika material och färger som kan användas beroende på vilka vatten du ska fiska i och vilka fiskar du vill fånga. Men därefter finns det en stor möjlighet till egen kreativitet, där du kan skapa flugor som är helt dina egna. Det finns också de som går att identifiera just på grund av bindarens kreativa signatur.

Men räcker det inte med att du har lite torrt bröd, del av en fisk eller en mask för att en fisk ska bita? Nja, då är det nog meta du tänker på och inte flugfiske. För inom flugfiske är det rörelsen av flugan som lockar fisken att bita. Därför måste du också ha något som syns mer än själva kroken, för att fisken ska lockas.