fönster och dörrar

Fönster och dörrar som för en närmare naturen

Fönster och dörrar som för en närmare naturen

Snart är våren här och bjuder in till mer utomhus tid. Det blir ljusare och solen tittar fram allt oftare med sina värmande strålar. Har man ett hus så kanske man funderar på att bygga en härlig altan om man inte redan har en, eller åtminstone skapa en väg så att man enkelt kan ta sig ut i trädgården. Har man en trädgård så bör man ju nyttja den fullt ut med grillning, aktiviteter, och mys i solen. Man kan enkelt skapa en snabb väg ut till grönskan genom att installera en altandörr.  

En altandörr släpper dessutom in mer ljus i huset, det känns öppnare och naturen kommer lite närmare. Om man vill ha en bred öppning ut till trädgården (vilket då även släpper in ännu mer ljus) kan man välja på en dörr med skjutparti eller en dubbel altandörr/pardörr. En dubbel altandörr/pardörr har fördelen att de ofta är väldigt estetiskt tilltalande och passar framförallt bra i lite äldre hus. En dörr med skjutparti har fördelarna att man enkelt kan hålla öppet utan risk för att dörren blåser igen och det finns heller inte någon dörr som tar upp yta då den är öppen. När man ska installera en ny altandörr ska man tänka på att välja en som passar in med övriga dörrar och fönster på huset, annars kan det se väldigt konstigt ut.

När man installerat sin nya altandörr ska man vara noga med att ta hand om den. Hur mycket underhåll som krävs är beroende av vilket material man valt. Vårdar man den väl så kommer den också hålla sig fräsch och fin lång tid framöver. Kontrollera dörrarna med jämna mellanrum genom att känna att de går att öppna och stänga som de ska och har man en trädörr bör man känna på träet så att det känns hårt och friskt.

Läs mer på https://www.fri-kopenskap.se/announcement/view/102985/de_snyggaste_dorrarna_till_altanen.