Ventilation Södertälje

Hitta rätt ventilation i Södertälje

Hitta rätt ventilation i Södertälje

Det finns en stor bov som lätt kan skada en bostad, och det är fukt. Men även om man inte är ovarsam eller har ett läckage så kan fukt ändå bli ett stort problem som gör att mögel sprider sig eller ytskikt tar skada.

För att ett hus ska må bra behöver man en god ventilation i Södertälje som ser till att fukt, os från köket och dålig luft ventileras ut och god luft kommer in. Det innebär ett kretslopp som gör att det hela tiden är ett flöde i hemmet av luft som byts ut från insidan av huset och utsidan. 

Ett för tätt hus

Under en period var det populärt att bygga hur som inte hade någon ventilation mer än köksfläkt och möjligen ventilation i badrummet. Med tiden har dessa hus fått stora problem med mögel, som i vissa fall har gjort de boende sjuka.

Med en enkel ventil i varje rum går det att skapa det luftflöde som krävs för att huset och de boende ska må bra. Och använder man sig av rätt ventiler så är det inget som ökar uppvärmningskostnaderna. Istället kan det göra att man kan sänka dem. Frisk luft kan göra att luften blir torrare och därmed känns varmare.  

Hjälp med installation

Det är inte bara husets vanliga luft som behöver ventileras ut. Man behöver en rejäl fläkt ovanför spisen samt en ordentlig ventilation i badrum och tvättstuga. Dessutom behöver man ha en fungerande skorsten ansluten, om man har en kamin.

Gas, os och rök kommer gärna smygande så sakta att man inte märker det förrän det har gått för långt. Därför är det viktigt att man tar hjälp av proffs vid installation av alla dessa tre ventilationsbehov. Det kan även vara klokt att anlita ett proffs vid alla typer av ventilation för att få den helt rätt.