Hur ser dina hälsosamma vanor ut?

Hur ser dina hälsosamma vanor ut?

Det gäller att verkligen ha koll på hälsan i dessa tider. Nu verkar det ju som bekant vara så att det så kallade coronaviruset, Covid-19, främst slår hårt mot äldre och människor med underliggande sjukdomar. Samtidigt trillar det då och då in rapporter om till synes friska, och unga människor, som tyvärr också avlider på grund av viruset.
Visst är dessa tragiska öden i minoritet men det skapar ändå skäl till att reflektera över sin egen hälsa. Vilka potentiella risker utsätter vi oss själva för i vår vardag?

Oftast vet vi vilka vanor vi har som inte är särskilt hälsosamma. Kanske består kosten av alldeles för mycket mackor och annat som är fullproppat av mjöl? Eller så blir det lite för mycket av det verkligen goda när vi varje dag till fikat tar oss en liten bakelse eller en söt chokladbit.
Var för sig är kanske vissa av våra vanor kanske inte särskilt skadliga. Däremot handlar det om kombinationen av saker och ting som skapar en helhet som kan vara riktigt ohälsosam för oss människor.

Vem vet? Kanske sitter du hela dagarna och andas in sporerna från svartmögel på grund av att ditt hus har dålig ventilation? Bor du i en äldre byggnad så är det lätt så att luften inte riktigt rör på sig som det ska. Ofta kan man inte installera fläktar i sådana här hus eftersom det skulle slå ut ventilationssystemet.

Om du är orolig så går det alltid att beställa hem ett test för svartmögel från AGX Nordic. Sedan är det bara att skicka tillbaka provet för en analys och du får snabbt reda på hur det ser ut hemma hos dig.

Visst kan det kännas jobbigt att få reda på att man faktiskt har svartmögel. Samtidigt är det enda sättet för att faktiskt ta de steg som krävs för att till exempel köra en luftavfuktare som kan minska problematiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *