Köttlådor som får det att vattnas i munnen

Köttlådor som får det att vattnas i munnen

Det är svårt att slå en riktigt god köttbit som har fått ligga på långkok. Att känna det mjuka köttet när man tuggar, det är något av en himmelsk upplevelse.

Grejen med ett gott kött, som är väl tillagat, är att det inte kräver särskilt avancerad kryddning. Ofta kan det bara räcka med salt och kanske även peppar. Är det som sagt bra kvalitet och omsorgsfullt tillagat kommer köttets naturliga smaker fram på ett ypperligt sätt. Köper du köttlådor från Percys vet du precis vad detta handlar om.

Ett fantastiskt livsmedel

Hemligheten brukar vara att man tar tid på sig att laga köttet. Salta in det ordentligt så att smakerna verkligen frigörs inför tillagningen. På så sätt optimerar du dina chanser till den goda smaken.

Sedan är det bara att stuva in det i ugnen och ge det ett par timmar på lite lägre värme. Extra bra tenderar det att bli i varmluftsugn.

Vill man så kan man istället satsa på att ha något gott att äta till köttet, istället för att lägga ned så mycket kryddning och annat på själva steken. Då kan man istället välja i stunden vilka nyanser som man vill framhäva under måltiden.

Allt detta prat om kött får det verkligen att vattnas i munnen på en. Kött är trots allt det råvara som såg till att våra hjärnor kunde ta ett språng i utvecklingen utan dess like. När våra förfäder upptäckte att man kunde värma upp mat, och därigenom få ut mer näring ur dem, fick vi plötsligt det vi behövde för att våra hjärnor skulle utvecklas till det som de är idag.

Frågan är förstås om det finns något som vi kan äta idag som kan stå för ett motsvarande evolutionärt språng. Det kittlar trots allt fantasin om vår framtid bara väntar på att inmundigas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *