Med gasflaskor är man väl förberedd

Med gasflaskor är man väl förberedd

Man använder gasol till både matlagning, grillar och gasolvärmare, och det ger en fantastisk frihet. Det går att sitta utomhus även om det är lite kyligt, och man kan laga mat helt oberoende av om det finns ström eller inte. Om det blir strömavbrott är man ändå välförsedd och förberedd om man har gasflaskor.

Det är traditionell utrustning att bunkra upp med tändstickor, stearinljus och ficklampor, ifall strömmen försvinner tillfälligt. Man kan drabbas av ett strömavbrott i samband med åsknedslag, skyfall eller andra oväntade händelser, och då är även gasolflaskor bra att ha. En gasolgrill kan man laga mycket god mat på.

Många användningssätt för gasflaskor

Som campare har man stor nytta av att kunna grilla och värma sig även om strömmen saknas. Man kan övernatta i vilken koja som helst, och det ger en stor valfrihet för den som gillar friluftsliv. Men oftast är det på lantstället man använder gasol mest.

Gasflaskor kan man ha till mycket, även på företaget, och man kan också ha en gasolbrännare när man vill rensa ogräs mellan plattorna. Även om det finns ström, slipper man ha långa sladdar med sig ut i trädgården. På företag använder man gasol för exempelvis gasolsvetsar. Det är precis som med elverktyg som man använder sladdlöst.

 

Bara var försiktig

Glöm inte bort att gasol är giftigt, luktlöst och tyngre än luften, så man måste kolla att det inte sipprar ut gasol inomhus. Den kan sjunka ner mot golvet utan att man märker det. Gasol är också mycket brännbart, så det gäller att inte slarva med säkerheten.

Tänk på att flaskorna inte får stå precis vid grillen, utan ställ dem en bit därifrån. Flaskorna ska alltid stå upprätt och får förstås inte hanteras av barn. Bunkra upp med gasflaskor så är du verkligt välförsedd inför semestern, men också för användning på ditt företag.