Pallställ förenklar lagringen

Pallställ förenklar lagringen

Brist på yta är inte bara något som du kan ha problem med i ditt hem. Många företag känner att de har för lite yta för lagring, och det kan växa till att bli ett mycket stort problem. Det är mycket som behöver lagras inför en produktion, där du ska lagra material som ska nyttjas för att skapa någon produkt. Eller så har du lagringsbehov då du har en distribution att göra till en tredje part, eller direkt till kunden.

Men det finns en enkel lösning. Du kan helt enkelt montera pallställ. Det är ett enkelt och billigt sätt att kunna utöka lagringsytan på ett sätt som gör att lagringen och hanteringen blir så enkel att du till och med kan minimera din personalstyrka. Pallstället drar nytta av möjligheten att lagra uppåt, vilket är en yta som ofta inte används och som inte heller kostar något. Precis som med boende så betalar du enbart för golvytan i ett lager eller ett företag.  

 

Där pallen är hyllan

Det som är smart med ett pallställ är att det är som en bokhylla utan hyllplan. Låter inte så smart, kanske du tänker, men det är precis smart som det är. För du lagrar material på pallar och det är pallarna som blir hyllorna. Du kan lyfta upp pallar som du har lastat med valfritt material och sedan kan du lyfta ner dem när du behöver något från pallen eller ska fylla den med ännu mer material.

På det sättet slipper du ta ner en sak i taget och får istället ned hela hyllan, kan man säga. Dessutom kan pallställ vara mycket höga. Så pass höga att det finns speciella truckar som används enbart för att lyfta upp och ned pallar från ett pallställ som kan vara många våningar höga. Pallställen fästs med rejäla bultar i golv, tak och vägg.