Sjukförsäkring

Sjukförsäkring backar upp då du är sjuk

Sjukförsäkring backar upp då du är sjuk

editorial

Hälsan är inget man kan att ta för givet. Plötsligt händer det, du blir sjuk eller skadar dig allvarligt och har inte möjlighet att arbeta under en längre tid. Det kan låta krasst att förbereda sig på det värsta, men tack vare det skyddsnät vi har i Sverige finns hjälp att få, något som bör nyttjas. Det kan kännas oerhört tufft då man själv drabbas, då är det viktigt att komma ihåg att man inte är ensam, och att tack vare sjukförsäkringen kan du få ersättning för din sjukfrånvaro.

 

Sjukförsäkring vid långtidsfrånvaro

Vid insjuknande har du rätt till sjukpenning upp till 14 dagar från din arbetsgivare. Därefter måste du ansöka om ett sjukintyg för att sedan få ersättning från Försäkringskassan. Ersättningen täcker däremot inte hela din lön men det går att ansöka om ytterligare komplement till sjukförsäkringen. Tack vare ett komplement till din sjukförsäkring från Försäkringskassan kan du få några ytterligare tusenlappar i månaden och en ökad ekonomisk trygghet.

 

Sjukförsäkring

 

Vem som helst kan bli sjuk

När man är sjuk är stress över ens ekonomiska situation det sista man ska behöva tänka på. Istället behöver man tid och vila för att kunna återhämta sig och bli frisk. Det finns idag en utbredd stigmatisering kring att inte kunna jobba, något som påverkar många sjukskrivna negativt. Att fortsätta jobba på fast man inte mår bra kan i slutändan leda till en längre sjukskrivning. Det är oerhört viktigt att man prioriterar sin hälsa och därmed tar ut sin rätt att sjukskriva sig då man inte är frisk. 

Vem som helst kan bli sjuk, träningsfreak som soffpotatis, och därmed tvinga sjukskriva sig en längre tid. Det är då viktigt att veta att ekonomisk uppbackning finns att få och att man därmed har tid för att kunna må bättre. För i slutändan är hälsan det viktigaste vi har.