Slipp flyttstäda själv

Slipp flyttstäda själv

Slipp flyttstäda själv

Att flyttstäd kan innebära flera timmars städ är ingen myt. Det är nämligen så att när du flyttar måste du städa alla ytor i hela lägenheten. Och då räknas även de ytor du själv inte ens ser. Så som ditt källarförråd, under badkaret och bakom spisen. Det är inget man gör på en förmiddag. Du kan dessutom inte flyttstäda en möblerad lägenhet utan måste vänta tills du har flyttat. Ibland kan glappet mellan in- och utflyttning vara kort. Det kan vara så att du måste flytta och flyttstäda samma dag. Ibland måste du dessutom lämna iväg dina gamla nycklar innan klockan 12. Så det kan bli svårt även rent tidsmässigt att hinna med.

 

 

Anlita någon som städar åt dig

 

Men du behöver inte oroa dig för det. Du kan anlita städhjälp. Tänk dock på att det är skillnad mellan ett vanligt hemstäd och en flyttstädning. Så om företaget du bokat hjälp av utför både typer av städ måste du vara tydlig med att det är just ett flyttstäd du vill ha hjälp med. Många företag erbjuder även en garanti på att städningen ska gå igenom inspektionen från hyresvärden. Så om du skulle få klagomål i efterhand kan det vara så att du antingen får pengarna tillbaka eller att företaget står för ytterligare ett städ.

 

Priser och betalning

 

När du betalar för ett flyttstäd betalar du många gånger per kvm. Det innebär att du enkelt kan räkna ut vad ditt pris blir. Fördelen med städhjälp är också att du har rätt att nyttja RUT-avdraget. Oftast sköter firman du anlitar det åt dig så de drar av RUT-avdraget direkt på priset. Men hör med just det företag du väljer för att försäkra dig om hur det går till. Du kan boka ditt flyttstäd i Stockholm. Det finns många seriösa företag som arbetar med både flytthjälp och flyttstäd.