Tillverka snygga dekorationer med plexiglasrör

Tillverka snygga dekorationer med plexiglasrör

Plexiglas och akryl är mycket användbara material. De är hållbara och har ett högt ljusgenomsläpp på upp till 92 %. Slagtåligheten är högre än glas samtidigt som det har en mycket lägre vikt. Det gör att materialet är lätt att hantera och kan användas till många olika ändamål.

Plexiglasrör är en perfekt produkt att använda i mässmontrar 

Rör i plexiglas kan exempelvis vara mycket användbara för ett företag som ska delta i en mässa. Genom att ha plexiglasrör i utställningsmontern så är det möjligt att exponera produkterna på ett effektivt och snyggt sätt. De kan även användas till att dekorera själva montern genom att fylla rören med dekorativa stenar, ljusslingor eller vätskor i olika färger. 

Gör egna dekorationer till hemmet

Plexiglasrör är mycket användbara för många olika gör-det-själv projekt. Till exempel går det att enkelt göra ett bord i plexiglas med hjälp av fyra rör och en skiva, perfekt att ställa ut på balkongen eftersom materialet inte har några problem att stå emot det svenska klimatet. Rören kan även användas som vaser eller lampor genom att fästa elektriskt ljus där i, var bara noga att ljuskällan inte blir för varm och ligger helt emot röret, plexiglas klarar temperaturer upp till 70 grader.

Låt kreativiteten flöda

Det går även att måla plexiglasröret vilket är ett perfekt sätt för barn att få utlopp för sin kreativitet. Måla vasen, lampan eller använd de målade rören i sig som dekorationer. För målning av rör i plexiglas bör akrylbaserad färg eller målarfärg användas. Färgen fäster bäst om materialet är grundligt rengjort innan målningen med en svag blandning av tvål och vatten samt en mjuk trasa. 

Hos e-plast hittar du plexiglasrör i flera olika storlekar till bra priser som de levererar över hela landet. I sitt sortiment har de även specialprodukter som är bra att använda till rengöring, limning och underhåll av plexiglas och akryl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *