Trygg hjälp när du planerar att hyra ut din bostad

Trygg hjälp när du planerar att hyra ut din bostad

advertorial

För vissa kan det bli aktuellt att hyra ut sin bostad på grund av olika orsaker. De vanligaste är förmodligen på grund av att man fått nytt jobb, påbörjat ett längre projekt eller börjat studera på annan ort. Genom att hyra ut sin bostad istället för att sälja den så kan man återvända utan problem när studierna eller projektet är färdigt, eller om man inte trivs i den nya ort man flyttat till. Det är också vanligt att man hyr ut sin bostad under en period då man ska flytta ihop med en partner, det sätter mindre press på att det ska fungera perfekt redan från början. 

Se till så att allt blir rätt redan från början

Det är dessvärre inte alltid så enkelt att du kan hyra ut till vem som helst när det är dags att flytta. Hyr du ut till en person som inte sköter sig genom att strunta i att betala hyra eller har levnadsvanor som påverkar skicket på boendet så kan det stå dig dyrt. Därför gör du klokast i att kolla upp den du ska hyra ut till samt sätta upp regler som finns med i ett skriftligt kontrakt.

Det kan dock kännas både tidsödande och svårt att veta hur man ska gå till väga för att allt ska bli så bra som möjligt. Då kan det vara klokt att ta hjälp från ett företag med lång erfarenhet av att koppla samman hyresvärdar med hyresgäster. 

Företag som kan göra uthyrningsprocessen både smidigare och tryggare

Har du tänkt hyra ut din bostad så kan det underlätta väldigt mycket om du tar hjälp från Passion for Homes. Passion for Homes är med hela vägen från början till slut. De sköter visningar samt parar ihop hyresvärdar med rätt hyresgäster på ett tryggt och säkert sätt. Passion for Homes upprättar också hyresavtal enligt Privat Uthyrningslagens riktlinjer samt gör en bakgrundskoll på hyresgästen.