Tveksam inför besöket hos tandläkaren i Kista – bara gör det!

Tveksam inför besöket hos tandläkaren i Kista – bara gör det!

Ibland känns det som om att allting är helt självklart. Det finns ingen tvekan i vilken väg man ska ta här i livet och saker och ting bara flyter på. Det där sköna flowet är kanske mer undantag än regel. Ofta så handlar livet om att fundera, tveka, fundera och sedan bara göra och hoppas på det bästa. 

Att bara göra är vägen framåt

Det är oklart varför den där självklara känslan kommer över en ibland. Kanske står planeterna rätt i skyn och man blir vägledd av en högre makt. Vem vet? Det är bara att vara tacksam att den känslan uppstår då och då, för gudarna ska veta att livet har sina utmaningar och problem.

Sedan finns det ju också de saker som är självklara men som vi ändå drar oss för att göra. Vi människor är ju lite av experter på den saken: Att skjuta upp tills läget blir mer eller mindre ohållbart. Som när tandvärken blir så påtaglig att man till slut släpar sig till sin tandläkare Kista. Det hade ju alla gånger varit bättre att gå direkt så att man fick allt åtgärdat direkt, innan det hela hade utvecklats till något som tog mer tid och pengar än vad det hade behövt göra.

Nåja, det är bara att lära sig och göra bättre ifrån sig nästan gång. För lika mycket som detta med att skjuta upp saker och ting är en mänsklig superkraft är vår förmåga till att lära oss och anpassa oss också det. Oftast handlar det om att lära sig att bli handlingskraftig. Att inte tveka utan bara skrida till handling, helt enkelt. 
För även om det är bra att fundera och analysera här i livet så handlar det ibland bara om att faktiskt göra det som behöver göras. Här blir tänkandet ett hinder som bara försenar saker och ting.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *