Vad är Healing och hur fungerar det?

Vad är Healing och hur fungerar det?

Vad är Healing och hur fungerar det?

Healing är en alternativmedicinsk behandlingsmetod med syfte att hjälpa människor att i huvudsak självläka och balansera kroppens egna energiflöden. Genom healing tros man kunna återställa och lösa upp blockeringar som orsakar både fysiska och psykiska besvär och därigenom rena och frigöra kroppen och sinnet. Healing är även ett verktyg för att öppna upp sin andliga kapacitet och nå ett högre medvetande. 

 

Inom healing arbetar man främst med att balansera kroppens energiflöden eller chakran och arbetar ur ett holistiskt perspektiv där hela kroppen behandlas. Detta är på grund av att problemen inte alltid sitter där du tror eller upplever att det gör. En obalans eller en blockering i ett visst område kan ha vitt skilda effekter på kroppen och därför eftersträvar man att energin ska flöda fritt i kroppen. Bara då kan vi må bra, hålla oss friska och känna en ren lycka och frid.  

 

 

Olika metoder inom healing

 

Det finns flera olika sätt att utföra healing på och en session kan därför se väldigt olika ut beroende på vilken metod du väljer. 

 

Majoriteten av metoderna handlar om att överföra energi eller sända ut en frekvens till patienten, ofta genom sina händer, och då genom direkt handpåläggning eller genom att låta händerna sväva strax ovanför patienten. I vissa fall kan healing även utföras på distans, då skickar utövaren en riktad frekvens mot patienten. Det finns även religiös healing där man genom enskild eller gemensam bön läks av en gudomlig kärlek eller driver ut onda andar som har kroppen i besittning. 

 

Vem utför healing?

 

När det gäller metoder som syftar till att behandla energiflöden så är flera av grundarna till de mest populära metoderna individer med medicinsk bakgrund. Många utövare har exempelvis en bakgrund som sjuksköterska, kiropraktor eller liknande. 

 

Ett exempel är Kirsi-Marja som är pensionerad sjuksköterska och erbjuder healing sessioner i Nyköping. 

https://www.kirsimarjahealing.se/