Vårda dina sexleksaker

Vårda dina sexleksaker

Vårda dina sexleksaker

Sexleksaker kan vara både sköna och spännande att använda sig av. Det kan vara ett bra sätt att lära sig vad man tycker är skönt och de kan även ge en möjlighet att utveckla sin sexuella relation till en partner. Vare sig man använder en sexleksak själv eller tillsammans med någon så är det viktigt att rengöra den, men det blir såklart extra viktigt att göra det om man delar leksaken med någon annan. Om man inte rengör sexleksaker så kan man drabbas av bakteriell infektion eller sexuellt överförbara sjukdomar. Många könssjukdomar dör när vätskan de lever i torkar, men vissa sjukdomar (som exempelvis hepatit och skabb) kan leva i veckor eller till och med månader utanför kroppen. När man köper en ny sexleksak följer det ofta med anvisningar från tillverkaren på hur man bäst rengör den specifika produkten. Det är anvisningar man alltid bör följa för att livslängden på produkten ska bli så lång som möjligt.

Några grundläggande och viktiga saker att tänka på när man ska rengöra sin sexleksak är att om den till exempel är batteridriven så bör man alltid ta ut batterierna före rengöring. Är den eldriven ska man tänka på att aldrig sänka ner den i vatten utan istället använda en fuktig tvättlapp vid rengöring, gärna med anti-bakteriell tvål. Man ska förvara sina sexleksaker på en sval och torr plats i någon form av behållare för att de ska hålla sig så rena som möjligt emellan användningarna. En påse eller en kartong kan till exempel vara bra behållare, ofta kan det följa med något att förvara produkten i när man köper den. 

Man kan läsa mer om och sexleksaker och även jämföra olika produkter hos Lovebuddy.se. Det är en webbportal där man kan hitta allt möjligt spännande som handlar om sex, leksaker och andra tillfredställande ting.