Vikten av en god kontorsstädning

Vikten av en god kontorsstädning

Kontorsstädning är essentiellt för de kontor som vill hålla en ren och fräsch arbetsmiljö. Dessutom är det mycket trevligare att mötas av ett ordnat och glänsande kontor på morgonen, än fulla papperskorgar, damm och diverse matrester från dagen innan. Får kontoret ofta besök av exempelvis kunder, gör också ett rent och städat kontor ett bra intryck. Ett professionellt städföretag anpassar sig efter företagets behov. Stockholms Allstäd AB är ett bra exempel på ett flexibelt och erfaret företag som sköter kontorsstädning i Stockholm. Klicka på länken för att komma till deras hemsida: https://www.stockholmsallstad.se/stadfirma/kontorsstadning-stockholm/

 

Dags för storstädning?

Även kontor behöver storstädas då och då. Utförs städningen varje dag, eller ett par dagar varje vecka så hålls det rent mycket längre, men det rekommenderas ändå att utföra en storstädning 1-2 gånger per år. Under storstädningen genomförs en rengöring på en djupare nivå. Lokalvårdaren tar exempelvis bakom hyllor och andra möbler som i vanliga fall står på sin plats hela tiden. Det kan även innebära att de som arbetar på platsen tar sig tid och rensar och slänger sådant som inte är nödvändigt att spara på längre. Storstädningen hjälper till att hålla kontoret och dess möbler i gott skick och bakterier och sjukdomar långt borta.

 

 

Tips för ett organiserat kontor

Städning vore ingenting om det inte följs av ordning och reda. En rörig arbetsplats brukar faktiskt sänka hastigheten och effektiviteten. Det är därför viktigt att ens skrivbord, hyllor, bibliotek och alla allmänna utrymmen är ordnade. En bra princip att följa om man vill skapa ett mer organiserat skrivbord är att ta bort onödiga distraktioner och för många prylar. Desto mindre saker som syns på ytan, desto bättre fokus kommer hjärnan att ha på arbetet. Håll även lådorna organiserade, på så sätt tar det mindre tid att hitta det man söker vilket innebär mindre stress under arbetsdagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *