Vilket sorts möte passar bäst?

Vilket sorts möte passar bäst?

Vilket sorts möte passar bäst?

Mycket av vårt bästa tänkande gör vi antingen gåendes eller liggandes ned. Det är något med dessa aktiviteter som verkar frambringa ett tillstånd som fostrar en sorts klarsyntet som annars kan saknas i livet.

Att vara ute och gå, eller springa för den delen, brukar vara bra för snabba beslut. Det är därför det är så effektivt med stående eller gående möten. Man har helt enkelt inte tid att gotta in sig i detaljer och tvivla, utan går mer på en sorts instinktiv känsla för vad som är rätt och vad som är mindre bra.
Testa själv någon gång på arbetsplatsen: Skippa fikamötet och gå till ett ståbord och du kommer att se att saker och ting skalas ned till essensen.

Motsatsen till detta är då det liggande mötet. Kanske inte något som är applicerbart på de flesta arbetsplatser men däremot om man själv behöver fnula lite på något i en sorts möte med sig själv.
Att ligga ned ger oss avslappning och tid att gå in på detaljer och långsamt koka fram något som känns som ett vettigt beslut.
Speciellt om man ligger i en nyinköpt säng från Bättre Nätter där man får kvalitet till ett överkomligt pris.

Nu gäller det bara att lista ut vilket sorts möte som passar bäst för något som du går omkring och tänker på. Kanske skulle det vara bättre att inta ett horisontellt läge för att se om det kan skapa ett mer kreativt flöde?

För att man inte ska fastna i obeslutsamhet så kan det vara skönt att få lite tröst att det ibland inte finns något rätt eller fel.
Många beslut i livet fattar vi utan att vara helt övertygade om att något av alternativen känns särskilt frestande. I sådana situationer får man träda vidare med ett öppet sinne, göra sitt bästa och lära sig av processen.