Minireningsverk

Att ha ett eget minireningsverk

Att ha ett eget minireningsverk

editorial

Sommaren är på ingång. Många ska tillbringa allt mer tid ute på lantstället där det ska solas, spolas och njutas av en och annan svalkande dusch. Ja, det är bara några av de aktiviteter som kan utföras på ett lantställe. Extra trevligt blir det dock om du har investerat i ett minireningsverk. Då kan du nämligen använda disk- och tvättmaskin, slippa gå på utedass samt undvika att hälla ut miljöfarliga kemikalier i naturen.

Många boenden och fritidshus har tillgång till kommunala reningsverk, men en del har inte det. Ofta är det hus som är placerade en längre bit utanför stan som saknar detta. Då kan det vara en god idé att fundera på att installera ett minireningsverk. Eller ja, det är såklart någonting som du kan få hjälp med. Åtminstone om du väljer rätt återförsäljare.

 

Välj rätt minireningsverk

Men hur väljer man då rätt minireningsverk? Detta beror först och främst på var du bor samt hur ofta du bor där. Det finns nämligen olika minireningsverk som är anpassade för enskilda hus och flera hus tillsammans. Det finns även avloppssystem som passar fritidshus, permanentboenden och större anläggningar.

Dessutom kan det vara en bra idé att kolla upp vad du får för hjälp vid en installation. Det är helt enkelt mycket att tänka på vid köp av ett minireningsverk. Nedan kommer några punkter och frågor som kan vara bra att ha i bakfickan.

 

Minireningsverk

 

Tänkvärda punkter vid köp

En fråga som du bör ställa till din potentiella återförsäljare är vad minireningsverket kostar och om det är möjligt att få en kostnadsfri inspektion. Det kan även vara bra att höra med dem om produktens kvalitet och hållbarhet går att lita på, samt om de erbjuder helt luktfria minireningsverk som är snälla mot miljön. Kolla även upp hur många gånger per år som ditt minireningsverk kommer behöva tömmas.