Ditt eget konditori i Huddinge

Ditt eget konditori i Huddinge

De bästa dagarna på kontoret är de dagar då någon har köpt fika till personalrummet. Ingen snålfika som torra knäckebröd med någon billig ost. Om ni har tur. Nej, nej. Nu pratar vi krämiga och smakrika kanelbullar. Prinsesstårtor. Croissanter fyllda med choklad. Eller fyllda baguetter till morgonmötet. Sådana som får det att suga till i magen så fort du bara känner doften av bakelserna. Sådana dagar känns det helt okej att komma till jobbet.

Om ingen har varit förbi ett konditori på väg till jobbet för att köpa med sig sådana godsaker, då får du göra utflykten själv. Spring iväg så fort du har en paus. Kom ifrån arbetet en stund. Byt miljö. Att sätta sig på ett konditori, om än bara för ett ögonblick, är ett utmärkt sätt att bryta lite mönster och hämta ny energi. Sådan energi som gör att du klarar dig igenom resten av dagen. Tur att du jobbar så nära ett Konditori i Huddinge.

 

Ska det vara det vanliga?

Ganska snart kommer du att hitta ditt absoluta favoritföremål på konditoriets meny. Kanske just deras kanelbullar faller dig bäst i smaken. Eller deras mazariner. Kanske är det marängerna som får det att vattnas i munnen allra mest. Tids nog kommer personalen på konditoriet också att börja känna igen dig. Då kommer det räcka med att säga att du vill ha din “special”.

Ungefär som när brandmannen Kaj-Åke “Kajan” Hansson beställer en “Kajan special”, bestående av en kanelbulle och en plopp, förutom att personalen faktiskt kommer att förstå vad du menar. 

Du får en alldeles speciell relation med ditt konditori. Det blir som ditt alldeles eget. Åtminstone känns det så när det plingar till när du går in genom dörren och personalen bakom kassan spricker upp i ett leende och frågar om det får lov att vara det vanliga.