Hur lyckas du bäst med poleringen?

Hur lyckas du bäst med poleringen?

De allra flesta ytor av metall kan poleras vilket någon gång kan behövas. Det kan vara för att det uppstått rost eller för att det blivit mindre skador. När det kommer till polering kan det ibland kännas som en hel vetenskap. Du kanske frågar dig hur man går tillväga för att polera metall eller vilka polermedel du ska välja. Många tycker också det verkar krångligt att lyckas med poleringen. Men faktum är att de allra flesta kan polera och få ett lyckat resultat. 

 

Vad ska man tänka på innan man börjar polera?

Till att börja med behöver du undersöka om det är bäst att polera för hand eller med maskin. Det beror lite vilken metall det är och hur mjukt det är. När det kommer till de lite mjukare metallerna som aluminium, koppar och mässing bör du vara försiktig. Det finns många olika polermedel och är det känsliga ytor bör du använda ett finare polermedel. Vill du veta mer om polermedel kan du gå in på https://www.osborn.com/sv-de/produkter/polermedel.html . Ibland kan det behövas flera olika polermedel beroende på hur sliten ytan är. Du kan behöva ett grövre polermedel till att börja med, och sedan ett finare medel för en snyggare finish.

Maskinpolering eller polera för hand?

Det är smidigt att polera med maskin och det blir i regel jämnare. Däremot kan det kosta lite att köpa en maskin med tillbehör. Vet du med dig att du inte kommer polera speciellt ofta kan du med fördel istället kontakta ett proffs. Det är lite surt att ha dyra maskiner hemma som bara står och samlar damm. Är det ett mindre jobb kan du också polera för hand. Kontrollera bara så polermedlet är anpassat för att polera för hand. Ett tips till dig som är nybörjare är att börja lite försiktigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *